در دنیای امروز با توجه به گسترش استفاده از رایانه ها و فناوری های اطلاعات و ارتباطات، جرایم اینترنتی و یارانه ای نیز بسیار گسترش یافته است. به این جرایم که تحت بستر اینترنت اتفاق افتاده و برخلاف قانون میباشد، جرایم اینترنتی یا جرایم سایبری گفته میشود. اگر در خصوص این موارد اطلاعات خود را افزایش داده و همواره با یک وکیل و مشاور حقوقی مشورت شود، می توان امنیت را تا حد زیادی بالا برد.
انواع جرائم اینترنتی چیست؟
از جمله جرایم اینترنتی میتوان به مواردی مانند مزاحمت های رایانه ای، کلاهبرداری اینترنتی، هک، نقض قانون کپی رایت، جعل داده ها، نفوذ سایبری و دسترسی غیر مجاز، سرقت سایبری، دسترسی غیرمجاز به داده ها، پخش فیلم عکس یا اطلاعات شخصی در بستر فضای مجازی و موضوعاتی از این قبیل اشاره نمود.
وکیل جرایم سایبری به چه کسی گفته میشود؟
وکلایی که به طور تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند به عنوان وکلای جرایم اینترنتی یا وکیل سایبری شناخته میشوند. این وکلا با استفاده از دانش و مهارت خود سعی بر آن دارند که حقوق از دست رفته موکلین خود را اعاده کنند. متاسفانه بسیاری از مردم شناخت کافی از ویژگی های یک وکیل سایبری ندارند و نمیدانند که برای انتخاب وکیل باید به چه مواردی توجه کنند. این عدم آگاهی میتواند منجر به انتخاب وکیلی شود که دارای دانش و تخصص نبوده و ثمره آن عدم موفقیت در پرونده و متحمل شدن زیان مضاعف بر موکل شود.
از جرایم رایانه ای و اینترنتی چه میدانید؟
زمانیکه جرایم رایانه ای اتفاق می افتد، در ابتدا قابل شناسایی نیست و پس از مدتی با بررسی های جامع میتوان متوجه شد که با چه عاملی جرم زایی رو به رو هستیم.اگر بخواهیم با ذکر یک مثال برایتان توضیح دهیم باید بگوییم برای مثال شخصی با استفاده از برنامه نویسی درگاه های اینترنتی بانکی، به صورت کاملاً متقلبانه رسیدی از واریز وجه از طریق سیستم شبا برای قربانیانی که فروشنده وسایلشان در سایت های فروش کالا بودند، ارسال می کرد، در صورتی که آن رسید صرفاً با برنامه نویسی پیچیده ای ایجاد شده بود. این خود نشان از پیچیدگی جرایم رایانه ای و اینترنتی دارد.
انواع جرائم رایانه ای و اینترنتی
جرایم اینترنتی و رایانه ای یا به اصطلاح جرایم سایبری دارای انواه نختلفی میباشند که از میان آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
1) جرایم علیه محرمانگی داده ها
2) سرقت و کلاهبرداری مربوط به رایانه و اینترنت
3) جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
4) نشر اکاذیب
5) هتک حیثیت در فضای مجازی
6) شنود غیر مجاز در فضای سایبری
7) فیشینگ و کلاهبرداری در فضای مجازی
8) جعل هویت در فضای مجازی
9) جرایم مرتبط با پولشویی در اینترنت
10) جرایم شرطبندی در فضای مجازی
و ...
ویژگی های یک وکیل سایبری و اینترنتی چیست؟
ابتدایی ترین و مهمترین ویژگی یک وکیل خوب دانش و آگاهی، مهارت و تخصص و تجربه او در حوزه جرایم رایانه ای و اینترنتی است. مورد بعدی که باید به آن دقت نمود، میزان آگاهی او نسبت ادله الکترونیکی اثبات جرایم میباشد. از دیگر ویژگی هایی که یک وکیل سایبری باید دارا باشد، ارائه مشورت و راهنمایی مناسب و ساده فهم به موکل خود است.
با توجه به توضیحات ذکر شده و تحقیق و بررسی بیشتر میتوان به شناخت بهتری از وکلای جرایم اینترنتی و رایانه ای رسید. اگر شما هم در این زمینه به مشکلی برخوردید باید پیش از هر گونه اقدامی در جهت شکایت خود، حتماً با وکیلی مجرب مشورت نمایید.